Mitt Hjärtfel

Hej på er alla fnissar många av er vet nog inte det här men jag har ett hjärtfel. Och för fyra år sedan så gjorde jag min fjärde operation. I Göteborg när jag föddes så var det något som var fel jag var blå och dom kallade det då för bluebaby. Det är när man är blå på kroppen. Så jag fördes med ambulans till Göteborg. Då jag är föd i Karlstad så när jag kom fram till Göteborg så ansåg läkarna att jag behövde akut opereras. Så när jag var två dyngan gammal så gjorde jag min fösta stora operation som då tog tolv timmar. Då dom fick laga mitt hjärta. Sedan efter den operationen så gjorde jag en till då dom bestämde sej för att sätta in ett par shuntar. Som nu är borttagna när jag var tre år så gjorde dom en till operation. Där dom satte en homograf vilket är av en annan mänska. Den klarade jag mej med i hela 25 år vilket är otroligt länge. Jag går på ultraljud en gång om året så att se att min klaff är okej. Och den här lilla klaffen jag har kommer från en ko som är insatt vi ljumsken.

Jag får äta daglig medicinering av trombyl troligen hela livet. Det kan hända att jag måste göra en operation till. Det är inte någon som kan säga hur länge det håller<3.

Jag tycker att det är bra att man kan få lite reserv delar så som jag har en hals ven i från en kossa jag själv tycker att det är lite ironiskt att det är från en ko. Under denna operation gick det lite fel. När dom förde in balongen dom skulle sätta in kossan med så spark den. Jag hade in otrolig tur att dom inte behövde öppna hela bröstkorgen. Men det gick bra som tur var. Så nu i juni ska jag tillbaka på den årliga kontrollen så får vi hoppas allt ser okej ut<3

0 comments / Add your comment below

 1. Så himla bra sjukvården är ändå! Och så bra med kontroller nu och då! Skulle vara intressant att läsa hur det påverkar dig i vardagen

 2. Oj vad mycket du gått egenom och oj vad din kropp är stark! ganska häftigt ändå att delar ifrån en ko har gjort så du har överlevt! kram på dig ❤️

 3. Wow, va häftigt att man kan få delar från djur!!
  Hoppas att du ska slippa fler operationer.

  Läkarna är verkligen så duktiga och jag är imponerad av vad de klarar av att laga hos oss människor!!

  ha en fin kväll,

  kram kram

 4. oj du har fått göra många operationer, men herregud vilken tur att det finns hjälp faktist. och vad roligt att du vågar berätta och skriva om det.
  Ha en super fin kväll finis.

 5. Din livshistoria är fantastisk och så spännande ❤
  Det är fantastiskt att man kan använda så mycket olika andra delar i ens kropp. Har aldrig hört om att man kan ha djurdelar i kroppen, men det är fantastiskt ❤
  Lycka till nu i Juni ❤

 6. Tycker kirurgin är fantastisk, så mycket de kan göra idag tack vare forskning och utveckling. Min pappa föddes med hjärtfel tror dem, men upptäcktes först för några årsedan och han är opererad och ena sonen har syntetiska linser i ögonen pga grå starr, så fascinerad över att man kan göra dessa operationer ändå.

 7. Vilken intressant historia, har lärt mig massor. Så skönt att du fick hjälp snabb och att du kan leva nästan som vanlig. Din årskontroll kommer att gå bra, håller tummarna hårt för det.

 8. Oh låter läskigt med hjärtfel, men du verkar hantera det bra. Förstår dock om det är jobbigt i omgångar, som när man undersöker för att se om det är som det ska. Vilken tur att all hjälp och kunskap finns, så att även du fick en möjlighet till livet! Kram

Kommentera