Close

chocolate chip cookies

I dag har jag testat ett recept och oj så gott det år dom hör chocolate chip cookies är verkligen det godaste jag har bakat måste jag säga det här kommer det bli mer av. Det här är något som alla borde pröva att göra tycker jag länkar receptet nedan

  1. Hacka hasselnötter och choklad grovt. Rör smör, socker och sirap poröst. Tillsätt mjöl blandat med bikarbonat och arbeta ihop till en smulig deg. Tillsätt choklad och hasselnötter. Blanda raskt ihop degen med hjälp av ett redskap av plast eller trä. Använd inte händerna för då smälter chokladen.
  2. Dela upp degen i två delar och lägg ut på varsitt ark plastfolie. Forma den till två rullar, ca 3-4 cm i diameter. Arbeta snabbt för att undvika att degen värms upp för mycket. Lägg gärna rullarna i kylen en stund, så går de lättare att skära upp.
  3. Värm ugnen till 200°C. Skär degen i centimetertjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt svalna och förvara sedan torrt och svalt, i lufttät burk.

About amindiz

16 thoughts on “chocolate chip cookies

  1. Åh… vad gott. Jag har väldigt mycket amerikanska vänner och har fått många varianter av den här kakan. Har aldrig bakat själv dock. Funkar det bra med vanlig choklad? Jag har fått för mig att det bara smälter i hop katt man måste ha chocolate chip. Men det såg ju jättefint ut i dina. Ska kanske prova ändå. Tack för receptet

  2. Oj de ser riktigt goda ut 🙂 man blir sjuk läskad men gillar då folk lägger upp recepten så här vem vet – man kanske blir sugen o baka en dag 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *